Boeken Aanraders,  Extra's

10 thriller aanraders

Het is bijna oktober de maand van Halloween. Wat is er beter dan een blog post schrijven met 10 thriller aanraders die jij in oktober kunt lezen! Wie weet zie je een boek ertussen zitten die jij graag wilt lezen in oktober. Lees snel verder om te zien welke 10 boeken ik jou aanraad!

Sluit alle Deuren van Riley Sager
Prijs: €20,99

Dit is één van de thrillers die ik vaak aanraad als mensen vragen wat voor thrillers ze zouden moeten lezen. Riley Sager kan een plot enorm goed opbouwen en de plot wendingen zie je totaal niet aankomen. De schrijfstijl is fijn en hij omschrijft de dingen in het boek erg gedetailleerd. Dit jaar heeft hij een nieuwe thriller uitgebracht wat meer horrorelementen bevat. Helaas is dit boek nog niet vertaald en heb ik hem nog niet gelezen. Zijn nieuwste boek heet Home Before Dark.

Waar gaat het boek over:
Geen bezoek ontvangen. Elke avond moet in het appartement worden doorgebracht. Andere bewoners mogen niet gestoord worden. Dat zijn de enige regels waaraan Jules Larsen zich moet houden bij haar nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huis oppas is die wordt vermist.

Het Spel van Leugens van Anna West
Prijs: €6,99

Het spel van leugens is een psychologische thriller. Zoals het woord psychologisch al zegt heeft het te maken met de menselijke geest. Het heeft betrekking op de gevoelens en gedachtes van de personages en lees je veel gedetailleerde dingen over deze persoon. In een psychologische thriller zit vaak weinig spanning. Tijdens het lezen van Het spel van leugens raak je zelf de draad kwijt tussen de waarheid en de leugen. Je raakt verward en je weet niet meer wat nou daadwerkelijk de echte waarheid is.

Waar gaat het boek over:
Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.

Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

Dert13n van Steve Cavanagh
Prijs: €12,99

Eigenlijk kan ik je de hele Eddie Flynn series aanraden maar sinds je de boeken ook los kunt lezen heb ik besloten om één van mijn favoriete delen te benoemen. Natuurlijk is het fijn om een serie in volgorde te lezen omdat je dan de hoofdpersonage beter leert kennen maar het fijne aan Steve Cavanagh is dat hij in elk boek even terugkoppelt over de gebeurtenissen van de vorige boeken of over het leven van Eddie Flynn. Hierdoor ben je op de hoogte van bepaalde dingen. Dert13n is een rechtsbankthriller wat betekend dat grotendeels van het verhaal zich afspeelt in de rechtbank.

Waar gaat het boek over:
Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Berouw van Sofie Sarenbrant
Prijs: €20,99

Het eerste hoofdstuk wordt verteld vanuit het perspectief van de dader en het roept direct allemaal vraagtekens bij je op. Ten eerste, hoe kan hij ongezien in het huis rondlopen. En ten tweede, het is ontzettend creepy als iemand in de kamer van je kind staat. Zonder dat je dit weet. Door de korte hoofdstukken vlieg je door dit boek heen. De schrijfstijl leest heerlijk en vlot door!

Waar gaat het boek over:
In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Politie-inspecteur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastigvalt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt.

Nooit Meer Alleen – Angelique Haak
Prijs: €18,95

Nooit meer alleen is het nieuwste boek van Angelique Haak en ik heb dit prachtige boek mogen proeflezen. Het verhaal begint met een spannende proloog wat direct je aandacht pakt. Daarna wordt het verhaal verteld in het heden en het verleden. Doordat de hoofdstukken in het heden vaak eindigt met een spannende gebeurtenis of ontdekking zorgt dit ervoor dat je door wilt lezen en wilt weten wat er gaat gebeuren. Nog een heerlijke thriller van Nederlandse bodem! Ik kan je trouwens ook haar Jennifer Brugman serie aanraden!

Waar gaat het boek over:
Zes vrienden, verbonden door een groot geheim…
Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.

Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht.

Perfecte Resten van Helen Fields
Prijs: €16,99

Perfecte Resten is een thriller waar de details over moord heerlijk worden beschreven. Je leest ook vanuit het perspectief van de moordenaar wat het verhaal interessant maakt. De schrijfstijl is fijn, het plot is goed uitgewerkt, er zit veel spanning in het verhaal en je kan duidelijk merken dat de auteur ervaring heeft als strafrechtadvocaat.

Waar gaat het boek over?
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh.

Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen.

Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden.

In Eigen Hand van Linda Jansma
Prijs: €19,95

In eigen hand is het nieuwste boek van Linda Jansma en is het eerste deel in een nieuwe detective serie. En het is zeker een leuk detective boek. Door de fijne en vlotte schrijfstijl van Jansma heb je het boek vrij snel uit. De gebeurtenissen worden duidelijk omschreven en de auteur weet hoe ze je aandacht bij het boek moet houden. Het plot is goed uitgewerkt en er wordt veel verteld over het onderzoek van Nikki.

Waar gaat het boek over:
Is het een ongeluk of opzet?

Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.

Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?

Noodlot van Marlen Visser
Prijs: €19,99

Noodlot is een interessant en uniek verhaal. We volgen journalist Evy Benders door het verhaal heen die een artikel wil schrijven over de postcodeloterij-hoofdprijs die is gevallen in Vierschoten. Ze wil met de winnaars en verliezers spreken en kijken of het dorp is veranderd na deze hoofdprijs. Het verhaal begint met een auto-ongeluk buiten het dorp Vierschoten. Evy Bender is op dat moment onderweg naar het dorp en komt de auto tegen die in de sloot ligt. Het lijkt om een ongeluk maar is dit ook zo het geval? Het boek leest vlot weg en er zitten een aantal verassende plot wendingen in.

Waar gaat het boek over:
Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.

Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?

Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

De Speelgoedman van Heleen van den Hoven
Prijs: €18,95

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven. Fee haar perspectief wordt verteld vanuit een dagboek wat ze schrijft aan haar zus. Ook lees je vanuit het perspectief van Inigo, een zeer interessant karakter en waarbij je zelf ook een beetje in de war raakt tijdens het lezen. Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? Nog een prachtig boek van Nederlandse bodem!

Waar gaat het boek over:
Fee Kastelijn vindt Dubbelman aardig, sinds hij haar als enige van haar collega’s voor haar opkwam toen pikante foto’s op Facebook verschenen. Maar terwijl ze toenadering zoekt, lijkt hij te veranderen. Heeft hij een jeugdtrauma, maar waardoor dan?

Inigo’s nachtmerries beginnen wanneer hij op een dag voor een huis staat, dat hij meent te herkennen. Hij imoet in de war zijn, want hij heeft nooit in Amsterdam gewoond. Hij begint te slaapwandelen en doet dingen die hij naderhand vergeten is. Er ontstaan problemen op het werk. Dan gebeuren er dingen die zijn geloof in zichzelf aan het wankelen brengen.

Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? De vraag gooit hun levens overhoop. Het antwoord is dodelijk.


Meisje zonder verleden van Michael Robotham
Prijs: €20,99

Dit is het eerste deel van een serie en goed nieuws, het tweede deel is sinds kort uit! Mocht je dit boek willen lezen kun je de twee delen heerlijk achter elkaar lezen! Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, van Cyrus en Evie. Het denkpatroon van Evie is interessant en het feit dat ze weet wanneer je liegt is nog interessanter. Een heerlijke thriller is dit!

Waar gaat het boek over:
Niemand weet waar ze vandaan komt, niemand weet wie ze is.

Er is maar één ding zeker, ze weet wanneer je liegt.

Er wordt een meisje gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Ze is uitgehongerd en vies, en wil niemand vertellen wie ze is, hoe oud ze is of waar ze vandaan komt. Misschien is ze twaalf, misschien vijftien. Niemand heeft haar als vermist opgegeven, en ook een dna-test geeft geen uitsluitsel over haar identiteit. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac, en ze krijgt een plaatsje in een gesloten jeugdinstelling.

Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Cyrus had zich op alles voorbereid, maar niet op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.


Dat waren mijn 10 thriller aanraders! Heb jij al één of meerdere boeken gelezen van deze lijst? Of welke wil je graag nog lezen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: