Fifty-Fifty van Steve Cavanagh

Mijn vader is dood. Mijn zus Sofie heeft hem vermoord. Ze is nog in huis. Stuur alsjeblieft hulp.”

Mijn vader is dood. Mijn zus Alexandra heeft hem vermoord. Ze is nog in huis. Stuur alsjeblieft hulp.”

Een van de zussen liegt en de andere is de moordenaar. Maar wie? Eddie Flynn wordt aan één van de zussen toegewezen en het is aan hem om de waarheid te achterhalen. Maar de waarheid is duister en de moordenaar is slim.

Fifty-Fifty geschreven door Steve Cavanagh is het vijfde deel in de Eddie Flynn series. De delen kan je gerust los van elkaar lezen. In elk deel komt Steve Cavanagh terug op een aantal gebeurtenissen wat zich heeft gespeeld in de andere delen en ook komt hij steeds terug op Eddie Flynn zijn verleden. Echter zit er een plot wending in het boek wat voor degene die wél de serie hebben gelezen misschien harder aankomt dan degene die alleen Fifty-Fifty lezen.

Steve Cavanagh begint direct met een spannende opening van het boek en zorgt ervoor dat hij direct je aandacht heeft en wilt weten wat er voor deze proloog heeft afgespeeld. Daarna springt het verhaal naar drie maanden eerder en lees je het 911 gesprek van de twee zussen. Het verhaal is in vijf delen ingedeeld en daarnaast lees je vanuit verschillende perspectieven. Het meeste van het verhaal lees je vanuit Eddie en Kate hun perspectief en je leest ook vanuit het perspectief van de moordenaar. Het perspectief van de moordenaar, één van de zussen, is interessant. Je denkt dat je weet wie het is maar door het hele verhaal heen begin je hieraan te twijfelen. Daarnaast lees je af en toe van een ander personage hun perspectief wat een fijne toevoeging is aan het verhaal. Alle personages zijn uitstekend uitgewerkt. Eddie Flynn krijgt in dit deel veel te voorduren en ondanks dat hij het niet makkelijk heeft staat hij stevig in zijn schoenen in de rechtbank.

Het plot is goed onderbouwd en uitgewerkt. Het houdt je in je greep en je blijft nadenken over wie het heeft gedaan. In het begin had ik het vermoedde welke van de twee zussen de moordenaar zou zijn en hier had ik ook gelijk in. Ik heb alle delen gelezen in deze serie en je begint Eddie Flynn als personage steeds beter te kennen. De schrijfstijl van Steve Cavanagh is fantastisch. Het leest heerlijk vlot door en door de plot wendingen en nieuwe ontdekkingen zorgt het verhaal ervoor dat je geïnteresseerd blijft. Plot wendingen die niet ziet aankomen ook het continue twijfelen aan wie de dader precies is zorgt er voor dat je het boek niet neer wilt leggen. Beide advocaten, Eddie en Kate, zijn ervan overtuigd dat hun cliënt onschuldig is. Aan het einde is de grote onthulling over de dader ondanks dat ik wist wie het was, was ik nog steeds lichtjes verrast over hoe goed de moordenaar een masker over haar gezicht had door het hele boek heen. Fifty-Fifty is een heerlijke en spannende thriller die je continue op het verkeerde been zet.

Echter wil ik wel iets zeggen over een vertalingsfout in dit boek. Deze fout zit in het perspectief van de moordenaar en hierdoor weet je direct wie van de twee zussen de dader is. Deze fout bevestigde mijn vermoedde en ik vind dit oprecht ontzettend zonde én slordig. Misschien zullen de meesten hier overheen lezen maar ik helaas niet. Zeker niet als je alle delen van de serie hebt gelezen en de plot opbouw van Steve Cavanagh weet. De fout is aangepast in de e-books, de eerste druk van de paperbacks echter niet. Hier wordt als het goed is aan gewerkt voor de herdruk.

Bedankt LS Amsterdam voor het opsturen van een recensie exemplaar!


Details
Titel: Fifty-Fifty
Serie: Eddie Flynn (5)
Auteur: Steve Cavanagh
Vertalers: Betty Klaasse en Martin Jansen in de Wal
Uitgeverij: LS Amsterdam
Pagina’s: 352
Prijs: €4,36
Rating: ★★★★★

Geef een reactie