The Flatshare – Beth O’Leary

Tiffy heeft naar haar break met haar ex snel een nieuwe plek nodig om te wonen. Als ze de advertentie van Leon tegenkomt die een flat partner zoekt besluit ze om te reageren. Het is ideaal want ze Leon werkt ’s avonds en Tiffy overdag. Ze zouden elkaar niet tegenkomen, totdat ze elkaar na een paar maanden elkaar wél ontmoeten en elkaar leuk beginnen te vinden.

In The Flatshare geschreven door Beth O’Leary volgen we beide personages. Tiffy en Leon. Tiffy is een vrolijke meid met een geobsedeerde ex die er elke keer weer voor zorgt dat Tiffy zich ellendig gaat voelen. Ze vraagt zich steeds af of het wel de juiste keuze was om bij hem weg te gaan. Leon daarentegen is een stille jongen die weinig zegt. Zijn broer zit in de gevangenis en zijn relatie loopt niet lekker en zijn vriendin heeft duidelijk de touwtjes in handen en wil alles regelen met het delen van de flat. Ze wil niet dat Tiffy en Leon elkaar ontmoeten, nooit. Tiffy en Leon besluiten om briefjes achter in de flat voor elkaar en leren elkaar hier beter door kennen. Als ze elkaar op een ongemakkelijke manier ontmoeten is het wel duidelijk dat ze beide elkaar leuk vinden maar dit weten ze niet van elkaar. Het helpt ook niet mee dat Tiffy haar ex op bepaalde situaties opduikt om Tiffy haar leven ellendig te maken.

Het perspectief van leon is storend geschreven. De gesprekken tussen hem en mensen wordt verteld met ‘Me:’ Holly: ‘. Alsof je een chat bericht aan het lezen was. Het leest onprettig en dit boek heb ik hierdoor bijna neergelegd. Het is dat het verhaal interessant bleef. Als het perspectief van Leon anders was geschreven had ik veel meer plezier in het lezen van dit boek. Ook stoorde ik mij af en toe aan Tiffy. Relatieproblemen zijn niet leuk en zeker niet als je ex op bepaalde situaties opduikt. Maar na 6 maanden twijfelt ze nog steeds of ze naar hem terug moest en hier stoorde ik mij lichtjes aan, voor als alles erop duidt dat het geen gezonde relatie is geweest en haar vrienden haar elke keer vertellen dat het een goede keus is geweest om bij haar ex weg te gaan. De gesprekken tussen Tiffy en Leon zijn leuk en schattig om te lezen. Je weet dat ze uiteraard elkaar leuk gaan vinden. De liefde tussen Tiffy en Leon zorgde ervoor dat ik door wou blijven lezen. Het drama met de ex van Tiffy interesseerde mij niet. Echter leest het verhaal heerlijk vlot door en heb je het boek zo uit.

The Flatshare is een leuke romance voor tussendoor.


Details
Titel: The Flatshare
Auteur: Beth O’Leary
Uitgeverij: Quercus
Pagina’s: 391
Prijs: €4,36
Rating: ★★★✩✩

Geef een reactie