Kind & Jeugd,  Recensies

Het Raadsel van de Zee – Jonne Kramer

Ravian woont in het vissersdorp Rotterharing. Zijn vader, Lasse, is een schipper en is vaak op zee. Elk jaar als Ravian jarig is komt zijn vader thuis. Maar dit jaar niet. Ravian weet dat er iets mis is en gaat samen met zijn beste vriend, zeemeeuw Marvin, op zoek naar zijn vader. Tijdens deze zoektocht stuit hij op een vervloekt schip..

In Het Raadsel van de Zee geschreven door Jonne Kramer volgen we Ravian, een twaalf jarige jongen die ervan overtuigd is dat er iets mis is met zijn vader Lasse. Zijn vader komt namelijk altijd thuis van zee voor zijn verjaardag. Als hij onderzoek doet naar zijn vader, in het café in Rotterharing, komt hij te weten dat er geruchten zijn over een zeerover met een vervloekt schip. Als je eenmaal voet zet op dit schip zal je er nooit meer van af komen…Maar ook gaan er geruchten rond over dat de zee deze zeerover heeft vervloekt. Ravian is er zeker van dat zijn vader gevangen zit op het vervloekte schip. Samen met zijn zeemeeuw Marvin besluit hij om zijn vader te zoeken. Maar wat als hij zelf het vervloekte schip tegen komt en hier gevangen op raakt?

“De zee leidt zeemannen in vreemde banen en moeilijke routes. Ze laat ze verdwalen en fluistert onbegrijpelijke raadsels waarmee ze hun weg terug moeten vinden.”

Door de vlotte schrijfstijl van Jonne Kramer en het feit dat dit een jeugdboek is, heb je het boek vrij snel uit. De gebeurtenissen in het boek zijn duidelijk omschreven en er zit ook een beetje spanning in. Door de geruchten over het vervloekte schip en de zee die mogelijk hier mee te maken heeft maakt dit je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Wie wil nou niet lezen over een vervloekt schip? Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Ravian en Ravian is een leuk personage om over te lezen. Dat zijn beste vriend een zeemeeuw is, is voor hem heel normaal. Langzaamaan kom je meer te weten over de zee, het vervloekte schip en de zeerover. Niet alleen voor de jeugd is dit een fijn boek, maar ook voor volwassenen. Het Raadsel van de Zee is een vermakelijk boek waarbij je de echte wereld om je heen even vergeet.


Details
Titel: Het raadsel van de zee
Auteur: Jonne Kramer
Uitgever: Billy Bones
Pagina’s: 255
Prijs: €17,99
Rating: ★★★★✩

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: