Literaire Thrillers,  Reviews,  Thrillers

Perfecte Resten – Helen Fields

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh.

Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen.

Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden.


Het verhaal begint vanuit het perspectief van de moordenaar en dit pakt direct je aandacht. Je weet ook direct wie de moordenaar is, hoe hij denkt en waar hij werkt. Wat hij met zijn slachtoffers aan doet wordt ook in heerlijke details verteld.

Daarnaast lezen we vanuit het perspectief van Luc Callanachs die het onderzoek leidt. Hij is net nieuw bij de Schotse politie en hij krijgt direct te maken met een moeilijke zaak. Je hebt al snel door dat Luc in zijn privé leven het ook niet al te gemakkelijk heeft en dat dit speelt op zijn gedrag. Dan leert hij collega Ava Turner kennen. Ava Turner heeft zelf ook te maken met een lastige zaak en Luc helpt hier ondertussen ook mee. Tijdens het boek lees je over twee verschillende zaken en dit zorgt er voor dat het boek je interesse houdt.

Doordat je ook vanuit de moordenaar zijn perspectief leest, zijn gedachtes weet en waarom hij dit doet, kan je soms wel tegen Luc schreeuwen; je zit er compleet naast!

De personages zijn uitstekend uitgewerkt. Je leert Luc goed kennen en ook wat er op zijn oude werk is gebeurd en wat dit met hem doet. Maar je leert ook de moordenaar beter kennen. Waarom ontvoerd hij deze meisjes?

Er zit genoeg spanning in het verhaal, al vanaf het eerste hoofdstuk. De opbouw van het plot is goed uitgewerkt en er gebeuren genoeg dingen om je aandacht bij het verhaal te houden. Niet één keer had ik de neiging om het boek neer te leggen. Het is echt een boek wat je aan één stuk door wilt lezen.

De schrijfstijl van Helen Fields is heerlijk om te lezen. Je kan duidelijk merken dat ze ervaring heeft in strafrechtadvocaat. Daarnaast is er geen enkel negatief ding aan dit boek. In mijn ogen is dit boek perfect.

Perfecte Resten is een geweldige thriller. Een thriller die iedereen zou moeten lezen.


Titel: Perfecte Resten
Serie: Luc Callanach & Ava Turner (1)
Auteur: Helen Fields
Vertaler: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk
Uitgever: Ambo|Anthos
Pagina’s: 411
Datum van verschijning: 26 september 2019
Rating: ★★★★★


Over de auteur

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze voelt zich het meest thuis in Schotland, waar de serie zich afspeelt. Fields vindt het heerlijk om thrillers te schrijven, ook vanwege haar ervaring als strafrechtadvocaat. Haar favoriete personage is Ava Turner. 

2 Comments

  • Laurie

    Dit boek staat ook nog op mij te wachten, maar het moet nog even geduld hebben ben ik bang. Net twee thrillers gelezen en als ik van dit genre te veel en te snel achter elkaar lees krijg ik een bore oud. dat heb ik al eens eerder meegemaakt en is echt niet chill.

    • Sietske

      Dat kan ik heel goed begrijpen dat als je te veel leest van thrillers dat je even niet meer zin hebt om nog een thriller op te pakken. Daarnaast ben ik wel heel erg benieuwd wat jij van deze thriller gaat vinden 🙂 Ik hoop dat je hem leuk gaat vinden.

Leave a Reply

%d bloggers like this: