Reviews,  Thrillers

Stil maar van Carla Kovach

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.

Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om -vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?


Het verhaal begint met een proloog vanuit het perspectief van de dader. Dit speelt zich vier jaar eerder af en zorgt er voor dat je een aantal vragen hebt. Daarna begint het verhaal zich vanuit het perspectief van degene die een baby vindt voor de bibliotheek, de baby van Deborah. Het verhaal volgt voornamelijk het onderzoek over Deborah.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Je leest voornamelijk veel uit het perspectief van Gina de detective en Luke de man van Deborah. Af en toe lees je stukken vanuit het perspectief van Deborah wat een fijne toevoeging is aan het verhaal. Dit zorgt er voor dat je door wilt lezen en hoe het gaat af lopen.

Tijdens het lezen had ik geen idee wie de dader kon zijn en was ook verrast toen het bekend was wie de dader was.

Maar het verhaal is soms traag en bepaalde dingen interesseerde mij ook niet helemaal. Je leert dat Gina wat problemen heeft met haar dochter maar aan het einde van het verhaal is er nog steeds geen duidelijkheid of Gina de waarheid heeft verteld over haar dochter haar vader. Alle actie is ook in de laatste 50 pagina’s gestopt waardoor het voelt alsof het allemaal snel af moest worden geschreven.

Het plot en de ontwikkelingen in het verhaal zijn een beetje simpel maar voor de rest is het een goed boek. De schrijfstijl is fijn en ben benieuwd naar de andere delen in deze serie.


Titel: Stil Maar
Oorspronkelijke titel: The Next Girl
Serie: Detective Gina Harte #1
Auteur: Carla Kovach
Vertaald door: Barbara Lampe
Uitgever: Boekerij
Pagina’s: 320
Datum van verschijning: 3 maart 2020
Rating: ★★★✩✩


Over de auteur

Carla Kovach is een Engelse auteur. Voordat ze begon aan de serie over Gina Harte, waar in het Engels nu zes boeken van zijn, schreef ze al meerdere thrillers en een feelgood. Stil maar is het eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

Follow Thebooksofwonder on WordPress.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: