Februari wrap-up

Februari was voor mij geen geweldige leesmaand. Ik was te druk met werken en vaak te moe om te lezen als ik thuis kwam. Toen schafte ik ook nog een Nintendo Switch aan waar ik veel tijd aan heb besteed deze maand. Maar ondanks dat heb ik wel 6 geweldige boeken gelezen.


Begin februari deed ik mee aan de polarthon readathon wat bedacht is door Jade. Mijn bedoeling was om vier boeken te lezen maar dit werden er uiteindelijk drie. Wel heb ik mijn prompts allemaal compleet gemaakt en heb ik genoten van de boeken die ik heb gelezen.

Explorers on Black Ice Bridge – Alex Bell

Dit is het derde en laatste deel van de The Polar Bear Explorers Club. Wat een heerlijke middle-grade serie is dit zeg. In Explorers on Black Ice Bridge gaat Stella samen met haar vrienden naar Black ice Bridge. Een brug waar andere explorers nooit terug van zijn gekomen. Ze hebben geen idee wat ze kunnen verwachten en of zij ooit levend van deze brug af zullen komen.

Net zoals de eerste twee delen zit dit deel vol avontuur en spannende dingen. Het leest lekker vlot weg en dit is ook mijn favoriete deel van de serie. Deze gehele serie raad ik je echt aan!
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Nevertell – Katharine Orton

Wat een prachtige cover heeft dit boek. Ik denk dat dit één van mijn favoriete covers is van de boeken die ik momenteel in mijn kast heb staan. Nevertell speelt zich af in het koude Siberië en volgen we Lina die geboren is in een gevangenis kamp. De tijden zijn zwaar maar het lukt haar om samen met haar beste vriend, Bogdan, te ontsnappen. Maar buiten het gevangenis kamp is het gevaarlijker dan ze dachten en komen ze in aanraking met een tovenaar die ook nog eens schaduw wolven heeft.

Wat een geweldig boek! De schrijfstijl is heerlijk en omdat dit ook een middle-grade is, leest het ook lekker vlot weg. Geen enkel moment raakte ik verveeld in het boek. Het einde was prachtig.
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Sky Song – Abi Elphinstone

Wauw, wauw en nog eens wauw. Dit boek is geweldig. Het heeft alles waar ik van hou, sneeuw, avontuur, sterke vriendschap, speciale band met dieren en het redden van een koninkrijk.

Eska is een meisje die zich weet te bevrijden van een magische muziek box waar de koningin haar had vastgehouden. Samen met een jongen die ze ontmoet gaan ze opzoek naar een song waarmee ze de gewelddadige en duistere ijs koningin kunnen tegenhouden.
Waardering: 4.5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Charmcaster – Sebastien de Castell

Dit is het derde deel van de Spellslinger serie en net zoals de andere twee delen is het een geweldig boek. Ik kan maar één ding zeggen en dat is dat je deze serie echt moet lezen!
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Op het verkeerde moment – Heleen Smit

Niks vermoedde rijdt Sophie tijdens een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Plotseling ziet Sophie iets op de weg liggen en stopt. Wel of niet uitstappen? Of toch maar doorrijden? Ze besluit om uit te stappen en ziet dat het obstakel op de weg een man is. Maar het is niet zomaar een doodnormaal iemand die tijdens een sneeuwstorm een ongeluk heeft gekregen. Nee, het is een ontsnapte crimineel die vervolgens Sophie dwingt om hem te helpen.

Wat een geweldige debuut thriller is dit zeg! Heb ontzettend genoten van dit boek en mijn volledige recensie kan je hier vinden.

Doolhof der Dimensies – Jeremy Lachlan

In Doolhof der dimensie komen we te weten dat er een ‘Slot’ bestaat. Het slot is een gebied die verschillende soorten werelden met elkaar verbindt. Het is een gevaarlijke labyrint met continue veranderde kamers. Maar niet elke kamer kan je openen, deze zitten op slot en hier heb je een sleutel voor nodig. Wat je bijvoorbeeld in de kamers kunt vinden zijn valstrikken, maar je hebt ook kamers er tussen zitten die dit niet heeft. In Doolhof der dimensies volgen we Jane, een jonge meid, die samen met haar vader in het stadje Bluehaven wonen. Jane en haar vader zijn via het Slot hier gekomen maar Jane was destijds een baby en kan zich niets herinneren over deze tocht. Haar vader heeft tijdens het Slot iets opgelopen waardoor hij niet kan praten en ondersteuning nodig heeft van Jane.

Dit is een prachtig en uniek verhaal met een fijn schrijfstijl. Mijn volledige recensie kan je hier vinden.


Dit waren de 6 boeken die ik in februari heb gelezen en ik moet zeggen dat ik heb genoten van de boeken die ik heb gelezen. Geen enkel boek was een tegenvaller! Hoeveel boeken heb jij gelezen in februari?

Geef een reactie