Kind & Jeugd,  Recensies

Lottie Luna en de Bloementuin – Vivian French

Lottie Luna en de bloementuin kan ik zeker aanraden aan jonge lezers . Dit is een heerlijk vlot boek met leuke illustraties wat geschikt is voor 7 jarige lezers. Het is een kort boek met korte hoofdstukken en is totaal niet eng of spannend.


Lottie Luna en de Bloementuin gaat over een weerwolfje genaamd: Lottie Luna. Maar ze is niet zomaar een gewoon weerwolfje. Ze is geboren tijdens een maanverduistering, waardoor ze speciale krachten heeft gekregen. Ze kan hierdoor snel rennen, is enorm sterk en kan super goed horen. Maar toch wil Lottie een normaal leven leiden. Op haar nieuwe school weten ze dan ook niks van haar speciale krachten en dit wil Lottie ook zo houden. Maar wanneer de Bloementuin van de school dreigt te worden vernietigd, moet ze wel in actie komen!

Dit is een heerlijk vlot boek met leuke illustraties wat geschikt is voor 7 jarige lezers. Het is een kort boek met korte hoofdstukken en is totaal niet eng of spannend. De illustraties in het boek maken het lezen extra leuk. Het heeft niet veel diepgang en doordat de hoofdstukken kort zijn heb je het boek ook weer snel uit. Wat voor deze leeftijdscategorie erg fijn is. Vriendschap staat zeker centraal in dit boek!

Lottie Luna en de bloementuin kan ik zeker aanraden aan jonge lezers. Zelf vond ik het een leuk boek en zou ik het hebben opgepakt als ik jonger was. De cover is aantrekkelijk en je kan er moeilijk langs lopen in een boekenwinkel, zonder dat je oog er op valt.


Titel: Lottie Luna en de Bloementuin
Serie: Lottie Luna
Auteur: Vivian French
Illustraties door: Nathan Reed
Vertaald door: Sofia Engelsman
Uitgever: HarperCollins Holland
Pagina’s: 140
Datum van verschijning: 25 februari 2020
Rating:  ★★★✩✩

Bedankt HarperCollins voor het opsturen van dit recensie-exemplaar!


Over de auteur

Vivian French stond er op school vooral om bekend dat ze extreem mager was en héél veel praatte. Algauw raakte ze betoverd door woorden en werkte ze achtereenvolgens als acteur, verhalenverteller en kinderboekenschrijver. Inmiddels heeft ze al meer dan 200 boeken op haar naam staan. Vivian woont in Edinburgh en heeft vier volwassen dochters.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: