Fantasy,  Reviews,  Young Adult

Winterwood – Shea Ernshaw

Winterwood is een boek met een magisch en vervloekt bos. Wanneer er op een dag opeens een jongen wordt vermist, vind Nora hem paar dagen later terug in het bos. Niemand zou het zo lang overleven in de kou en al helemaal niet in dit bos. De jongen verbergt duidelijk iets en Nora is vastberaden om er achter te komen wat deze jongen verbergt. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder.


Wees voorzichtig voor het duistere bos. Sommige zeggen dat de bos om Fir Haven magisch is, vervloekt zelfs. In het bos ligt een gedeelte waar niemand in durft, het stuk bos is vervloekt en als je er in gaat is er een kans dat je er nooit meer uit komt. Dit gedeelte van het bos heet ‘The Wicker Woods’, alleen Nora Walker kan er met een volle maan door heen lopen. Nora Walker heeft namelijk een speciale connectie met het bos, hetzelfde geldt voor de andere ‘Walkers’ die voor Nora hebben geleefd.

In Fir Haven is er een jongenskamp waar jongens heen worden gestuurd om ze een laatste kans te geven om hun gedrag te verbeteren. Er woont nog een oude man en tegenover de rivier woont Nora samen met haar moeder. Er staan ook lege huisjes die in de zomer vol zitten met toeristen. Maar in de winter is het alleen Nora, haar moeder, de oude man en het jongenskamp.

Wanneer er een sneeuwstorm op komst is, verdwijnt er een jongen uit het jongenskamp. De enige route naar het dorp verderop is ingesneeuwd, ze zitten zonder hulp. Wanneer Nora een paar dagen later ‘The Wicker Woods’ in gaat vindt ze de vermiste jongen Oliver. Ze denkt dat hij dood is maar als Nora hem aanraakt springen zijn ogen open. Hoe kan het dat iemand een paar dagen lang in ‘The Wicker Woods’ het heeft overleeft. Niemand overleeft het zo lang in de kou en al helemaal niet in ‘The Wicker Woods’. Wanneer Nora later ontdekt dat er nog een jongen wordt vermist begint ze te twijfelen over Oliver. Hij verbergt iets en Nora is vastberaden om er achter te komen wat hij verbergt.

“Perhaps it’s easier: being alone. Building walls. A solitary life with no one to lose. No one to break your heart.”

Je leest vanuit het perspectief van Nora en Oliver. Beide personages hebben genoeg karakter ontwikkeling. Je leert veel over de ‘Walkers’ die voor Nora heeft geleefd en dat Nora niemand durft te vertrouwen. Het plot is goed uitgewerkt, maar al snel had ik het vermoedde wat er met Oliver aan de hand was. Daarentegen had ik het einde niet zien aankomen en dit verraste mij ondanks dat er kleine hints in het verhaal worden verteld.

Winterwood is een verhaal wat geïnspireerd is door de rivier en het zomer kamp waar de schrijver Shea Ernshaw in de buurt woont. Waar zij woont gaat er een gerucht rond dat er verloren dingen in een spookachtig bos worden terug gevonden. Waar je ook over leest in Winterwood.

Shea Ernshaw schrijft Winterwood op een magische manier waardoor je het boek niet neer wilt leggen. Winterwood is een stand-alone en Shea Ernshaw heeft in 320 pagina’s er voor gezorgd dat er genoeg karakter ontwikkelingen is en een fijne opbouw naar het plot. Ze zorgt er voor dat je door wilt lezen en dat je wilt weten wat er precies is gebeurd. Ook het einde heeft ze fijn afgesloten.  

Ik heb ontzettend genoten van Winterwood, dit is ook het eerste boek wat ik van Shea Ernshaw heb gelezen en ben zeer benieuwd naar het eerste boek; The Wicked Deep.
Mocht je van magische bossen houden en van winter dan raad ik je zeker dit boek aan.


Titel: Winterwood
Auteur: Shea Ernshaw
Uitgever: Simon Pulse
Pagina’s: 323
Datum van verschijning: November 2019
Rating: ★★★★★
Bestel Winterwood op bol.com

One Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: