Blogtour,  Reviews

Blogtour: Apollo’s ondergang

Van uitgeverij Holland mocht ik deelnemen aan de blogtour voor Apollo’s ondergang. Dit is mijn eerste blogtour! Benieuwd wat ik van het boek vond? Lees dan snel verder!


Lester is een jongen die tijdens het voorgezet onderwijs op het verkeerde pad raakte. Hij had verkeerde vrienden, spijbelde veel, heeft kleine diefstallen op zijn naam en hij was meer op straat dan thuis. Zijn moeder besluit om hem naar de jeugdinstelling ‘Dr. Predikman’ te brengen, in de hoop dat Lester weer op het goede pad komt. Op Dr. Predikman is meer aan de hand dan wat Lester en zijn moeder hadden verwacht.

Tijdens Lester zijn eerste dag krijgt hij een ouderejaars aan hem toegewezen, Apollo Vrieling. Iedereen raad Lester aan om op een afstand van Apollo te blijven en hem te negeren. Maak hem vooral niet kwaad. Wat is het verhaal achter de jongen die buiten de jeugdinstelling is aangereden? Als er midden in de nacht iemand wordt mishandeld, is het bij Lester duidelijk dat er iets aan de hand is. Hij is vastberaden om uit te zoeken wat er speelt op Dr. Predikman.

Apollo’s ondergang is een kort verhaal met 157 bladzijdes, waar in een korte tijd veel dingen gebeurd. Dat dit een boek is voor ca 13 jaar is duidelijk te merken aan de schrijfstijl en de opbouw van het verhaal. De schrijfstijl is gemakkelijk en leest vlot weg.

Het boek had voor mij wat verder mogen worden uitgewerkt. Het einde is vrij snel geschreven en ook hier vond ik dat het wat uitgewerkt mocht worden. Het verhaal eindigt vervolgens met 5 jaar na het incident wat heeft plaatsgevonden op DR. Predikman.

Apollo’s ondergang is een boek waar lezers herkenning in kunnen vinden. Er komen verschillende onderwerpen aan bod komen zoals vriendschap en verraad. Het is een leuk boek, waar overleven op een school voornamelijk op de voorgrond staat. Dit boek is ook fijn voor lezers die niet van dikke boeken houden. Dat dit boek voor ca 13 jaar geschreven is, betekend niet dat oudere mensen het niet kunnen lezen. Ik heb het namelijk met plezier gelezen.


Titel: Apollo’s Ondergang
Auteur: Rom Molemaker
Uitgever: Uitgeverij Holland
Pagina’s: 157
Datum van verschijning: Oktober 2019
Rating: ★★★✩✩
Bestel Apollo’s ondergang op libris.nl

Bedankt uitgeverij Holland voor het opsturen van een recensie exemplaar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: