Recensies

Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Van Ambo|Anthos uitgevers mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van ‘Daisy Jones & The Six’ geschreven door Taylor Jenkins Reid. Benieuwd of ik dit boek de hype waard vind? Lees dan snel verder!


Waar gaat het over?

Daisy Jones droomt er sinds de eind jaren 60 van om een beroemde zangeres te worden. Ze heeft geen fijne jeugd gehad en raakte al snel verslaafd aan drugs en alcohol en zat al sinds haar 14e in café’s en clubs, waar mannen gebruik maakte van haar uiterlijk. Daisy Jones was immers een bloedmooie meid.

Billy Dunne en Graham Dunne wouden samen eigen nummers schrijven en een band oprichten. Al snel hadden ze een drummer, Warren Rhodes, erbij gehaald, bassist Pete Loving en slaggitarist Chuck Williams. De band noemde zich The Dunne Brothers. Alle jongens zaten destijds nog op de middelbare school. Ze speelden af en toe op huisfeestjes en in cafe’s. Op een gegeven moment werden ze ingehuurd voor een bruiloft. In de zomer en najaar van 1969 werden ze steeds voor meer concerten geboekt. Helaas gebeurde er iets met Chuck waardoor hij niet meer in de band zat. Chuck werd vervangen door Eddie Loving, de broer van Pete.

In het najaar van 1970 gaven The Dunne Brothers een concert in Baltimore, wat werd bijgewoond door de leadzanger van The Winters, namelijk Rick Marks. Hij was zeer onder de indruk van de band en hij bood hun aan om tijdens hun tour een paar keer op te treden in het voorprogramma. Natuurlijk stemde The Dunne Brothers hier mee in en al snel raakte ze in de ban door de toetsenist van The Winters, Karen. Karen besloot dat ze niet langer meer bij The Winters wou blijven en stapte uit de band. Ze sloot zich aan bij The Dunne Brothers en de band besloot dat ze een nieuwe naam wouden en hier komt ‘The Six’ uit.

The Six kreeg een aanbod om op een festival te spelen, en al snel kregen ze meer aanboden. Billy, die inmiddels getrouwd was met Camilla, het meisje wat hij had leren kennen op de bruiloft, ontwikkelde een drank en drugs verslaving en het ging niet de goede kant op.

Daisy Jones had inmiddels een contract getekend bij Runners, maar ze was het er niet mee eens dat Runners niet wilde dat ze haar eigen nummers zou spelen. Runners had een ander idee en na een lange tijd stemde Daisy hier mee in. Het album wat werd uitgebracht werd een hit en Daisy werd steeds bekender.

Eind jaren 1975 kwamen Daisy Jones en The Six elkaar tegemoet. Ze namen samen een nummer op, Honeycomb, dit werd een ontzettend geweldige hit. Niet veel later kwam Daisy Jones officieel bij de The Six en ontstond er; Daisy Jones & The Six. Er speelt zich ontzettend veel dingen af in die tijd, goede dingen maar ook veel slechte dingen.

Het verhaal wordt geschreven in de vorm van een interview, en je leest dus van alle bandleden iets. Dat het als een interview is geschreven maakt het het verhaal uniek en interessant.

Ook al is dit een fictie, tijdens het lezen voelt het alsof de band echt bestaat. En dit zorgt er voor dat je het boek met moeite aan de kant kan leggen.


Mijn Mening

Toen ik het eerste hoofdstuk las wist ik direct dat dit een geweldig boek zou zijn. Het pakt direct je interesse en je wil doorlezen, je wilt weten wat er allemaal gaat gebeuren en hoe de samenwerking gaat tussen The Six en Daisy Jones.

Het verhaal is goed opgebouwd en gedetailleerd. Dat het in de vorm van een interview is geschreven, maakt het verhaal extra leuk.

Ik heb geen enkel negatief iets te zeggen over het verhaal. In mijn ogen is dit boek perfect en is het 1 van de beste boeken die ik in 2019 heb gelezen.


Conclusie

Daisy Jones & The Six is zeker de hype waard. Het is een ontzettend leuk boek met een goede opbouw. Ik raad je het zeker aan om dit boek te lezen, je krijgt er geen spijt van!


Titel: Daisy Jones & The Six
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Vertaler: Lette Vos
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers
Pagina’s: 352
Datum van verschijning: Oktober 2019
Mijn waardering: ★★★★★
Koop Daisy Jones & The Six op libris.nl

Bedankt Ambo|Anthos voor het opsturen van een recensie exemplaar.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: