Reviews,  Thrillers

Een Nieuw Begin – Angelique Haak

In september 2017 debuteerde Angelique Haak met de thriller ‘Een nieuw begin’, waarin rechercheur Jennifer Brugman jacht maakt op een seriemoordenaar met een voorliefde voor Griekse mythologie. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder!


Waar gaat het over

Een nieuw begin speelt zich af in het Nederlandse plaatsje Rotterdam. Nadat Jennifer een traumatische ervaring heeft opgedaan in Groningen, vlucht ze naar haar geboorteplaats Rotterdam. Maar al vrij snel kom je er achter dat ze in Rotterdam ook geen fijne herinneringen heeft. Ze krijgt een baan aangeboden als rechercheur en haar eerste werkdag verloopt niet zoals ze had gehoopt. Er wordt namelijk een vrouw gevonden, die ondersteboven in de boom hangt. Al snel blijkt er sprake te zijn van een Mythologie-moordenaar die vrouwen vermoord. Het lukt Jennifer niet om haar angst van haar traumatische ervaring weg te stoppen en heeft steeds het gevoel dat ze achtervolgt wordt. Heeft de Mythologie-moordenaar het dan toch echt op haar gemunt?

Het verhaal wordt voornamelijk verteld in Jennifer haar perspectief. Al snel wordt het duidelijk wat Jennifer heeft mee gemaakt, en waarom ze zo in angst leeft. Langzamerhand zie je hoe ze zich meer ontwikkelt en probeert om buiten de angst te leven. Ze probeert het contact met haar zus weer op te bouwen, oude vriendschappen en relaties te herstellen. Maar of dit zo goed loopt?

Naast Jennifer perspectief, lees je ook de moordenaar zijn perspectief. Al snel kom je er  achter dat hij geen fijne jeugd heeft gehad, hier wordt veel in details over verteld. Zijn jeugd heeft iets te maken met waarom hij vrouwen vermoord op de manier waarop hij ze vermoord.


Mijn mening

Dat dit Angelique Haak haar eerst boek is, merk je vrij weinig aan. De schrijfstijl is erg fijn en de opbouw van het verhaal is goed gedaan. De stukjes over de Griekse Mythologie zijn erg interessant en je kan merken dat Angelique Haak hier veel onderzoek naar heeft gedaan.

Voor mij was het al snel duidelijk wie de dader was, en dit was dan ook een klein min puntje. Maar voor iemand haar eerste boek is dit uitstekend gedaan!


Conclusie

Dit is zeker een auteur die het ver kan schoppen in de boeken wereld. Inmiddels staat haar nieuwste boek Zwarte Ziel al op de top 3 van Hebban!


Titel: Een nieuw begin ( Jennifer Brugman #1)
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Pagina’s: 383
Datum verschijning: September 2017
Mijn waardering:  ★★★★✩
Bestel Een Nieuw Begin op libris.nl

Leave a Reply

%d bloggers like this: