Reviews,  Thrillers

Misleiding – Maria Adolfsson

Via uitgeverij Luitingh- Sijthoff mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van het nieuwe boek van Maria Adolfsson.


Samenvatting

Het is de ochtend na Oistra, het oesterfestival op de Doggerlandeilanden. Inspecteur Karen Hornby wordt wakker met een verschrikkelijke kater – maar dat is nog de minste van haar problemen. Naast haar in bed ligt haar baas. Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord en wordt Karen op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt de ex van haar baas te zijn. De complicaties verergeren en Karen realiseert zich dat het onderzoek verstrikt raakt in persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland.


Misleiding is het eerste deel van de Doggerland reeks, en dit boek was niet helemaal mijn ding. Het zou de beste Zweedse thriller zijn, maar ik denk hier toch anders over.

Het boek kwam enorm traag op gang en helaas kwam ik niet in het verhaal. Er werdt zoveel details verteld over de omgeving dat dit langzamerhand vervelend begon te worden. Het komt over als opvulling van het boek. Het verhaal wordt afstandelijk verteld en je krijg geen band met de personages. Het onderzoek wordt goed omschreven maar komt helaas traag op gang.

Na ruim over de helft komt er eindelijk meer tempo in het verhaal. Er gebeuren een aantal spannende dingen en er komt eindelijk wat meer doorbraken in het verhaal. Het einde was onverwachts en snel afgelopen.

Ondanks dat dit het eerste deel is van een reeks had er wat meer pit en spanning in mogen zitten.


Titel: Misleiding ( Doggerland #1)
Auteur: Maria Adolfsson
Vertaler: Elina van der Heijden
Uitgever:  LS Amsterdam
Pagina’s: 446
Datum verschijning: April 2019
Mijn waardering:  ★★✩✩✩
Bestel Misleiding op bol.com

Bedankt LS Amsterdam voor het opsturen van een recensie exemplaar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: